2.600 blikjes bier sieren huis van pasgetrouwd koppel

19-05-2015 13:52

Pasgetrouwde koppels mogen zich wel vaker aan een verrassing verwachten bij hun thuiskomst na een huwelijksfeest. Wat het bruidspaar Klaartje De Vos en Alain Kisbilck in Nieuwkerken bij Sint-Niklaas thuis aantroffen, kon echter wel tellen. Hun gevel was versierd met niet minder dan 2.600 blikjes Jupiler, verwerkt in lange slingers. Vrienden van het koppel waren daarvoor de receptie zaterdagavond even ontvlucht. "We hadden het niet eens opgemerkt dat ze eventjes verdwenen waren!", vertelt het koppel.

Klaartje De Vos en Alain Kisbilck bij hun aparte huisversiering. © Joris Vergauwen.

De groep vrienden zijn er lange tijd aan bezig geweest. "We hebben maandenlang in de bar van mijn krantenwinkel blikjes bier moeten drinken. Een uiterst moeilijke opdracht. Dan kostte het ook nog eens vele uren om die slingers in elkaar te steken. Zoiets ga ik nooit meer doen!", lacht Harry Martens. "Regelmatig zie je wel eens dat er bakken bier worden opgestapeld voor een huis van een pasgetrouwd koppel. Maar daar is geen werk aan. Dat was hier toch even anders. En het resultaat mag er zijn."  

Hels gerammel
Het koppel zelf ziet er deze week nog opvallend vermoeid uit, al zouden ze toch al moeten gerecupereerd zijn van het trouwfeest. "Het is een heel leuke verrassing, maar we zullen blij zijn als die blikjes weg zijn. Ze hangen vlak voor het raam van onze slaapkamer. Met de wind van de voorbije dagen is dat een hels gerammel. We hebben de voorbije nachten geen oog dichtgedaan. Alleen tijdens onze huwelijksnacht hadden we er geen last van!, lachen Klaartje en Alain.

"Toen we na ons feest thuiskwamen, zijn we best wel geschrokken van deze 'verrassing'. Zoiets hadden we niet echt verwacht. En het schijnt dat we er allebei nog aan hebben meegeholpen ook, in het cafeetje van de krantenwinkel. Wie dit gaat opruimen? Dat gaan we zaterdag proberen. Maar hoe we daar aan moeten beginnen, weten we nog niet. En hoeveel vuilniszakken heb je nodig voor 2.600 blikjes?"

Bron: HLN