Amerikaans kuuroord laat gasten badderen in bier

20-12-2014 17:15

Genieten van een biertje is voor velen een manier om te ontspannen, net als achterover leunen in een wellnessbad. In het plaatsje Boca Raton in Florida had nog niemand eraan gedacht om die twee dingen te combineren. Totdat de eigenaresse van een kuuroord met het idee kwam haar gasten onder te dompelen in bier.

www.youtube.com/watch?v=T2Bkev30I_E

Het bier zou de huid reinigen en zachter maken. En volgens eigenaresse Gayle Wentworth gaat je haar er ook van glanzen. Ze noemt haar bierbad ook wel ,,de fontein van de jeugd''. Voor 80 dollar, zo'n 65 euro, krijg je een sauna- en bierbadbehandeling die je er jonger uit moet laten zien, zegt ze in een interview met een lokale zender.

Het precieze recept wil Wentworth echter niet delen. Ze zegt wel dat ze dezelfde ingrediënten gebruikt als bierproducenten. Maar alcohol zit er niet in, en het water opdrinken wordt afgeraden. In haar spa biedt Wentworth ook een bier-gezichtsscrub en bier-bodywrap aan.

Bierbaden in Europa
In Europa bestaat het fenomeen bierbadderen al eeuwen. Onder meer in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië kun je bij meerdere wellnesscentra poedelen in een bad gerstenat.

Bron: AD