Bier van Brouwerij De 7 Deugden zorgt voor een ware smaakexplosie

06-12-2014 16:53

Bij Brouwerij De 7 Deugden in Amsterdam wisten ze al dat hun speciaalbier ook goed tot zijn recht komt bij specifieke gerechten. Maar dat is nu ook officieel bevestigd door niemand minder dan biersommelier en zyntholoog Fiona de Lange. In haar nieuwe boek ‘Bier & Spijs’ raadt zij deze bieren aan.

 

Samen met chefkok Jo Vaessen van restaurant Dwars, waar het bier van De 7 Deugden ook geschonken wordt, schreef Fiona de Lange het boek ‘Bier & Spijs’. In dit nieuwe boek beschrijven zij zeventig recepten in combinatie met steeds een ander Nederlands speciaalbier. 
 
Zo vormt de Bock+Sprong van Brouwerij De 7 Deugden een fantastische combinatie met een Crème brûlée, waarbij het karamelzoet uit de Crème brûlée volgens de schrijvers een prachtige brug slaat naar de karamelsmaak in het bier. Ook de Dubbel+Dik van De 7 Deugden en de Scheepsrecht worden warm aanbevolen bij een aantal gerechten.
 
Lijken deze combinaties jou ook wel wat? Probeer het dan snel een keer! Het boek is binnenkort ook verkrijgbaar bij Brouwerij De 7 Deugden.

Bron: dichtbij.nl