Koperen Kat brouwt superfood-bier

05-02-2015 13:38

Een biertje gezond? Jawel! Stadsbrouwerij De Koperen Kat uit Delft heeft een algenbier gebrouwen. Hierdoor is een heus ‘superfood-bier’ ontstaan. De algen voor het bier zijn geleverd door AF&F (Algea Food & Fuel) door mede initiatiefnemer Arnout van Diem. 

Het bier is gebrouwen met behulp van algen die 120 jaar geleden door een Nederlandse bioloog zijn ontdekt. Eigenaar Rolf Katte van De Koperen Kat heeft met professioneel brouwer Roel Wagemans dit unieke algenbier voor het eerst in december 2014 gebrouwen. Het is onlangs getest op smaak en kwaliteit. Die blijkt boven verwachting goed te zijn. Het bier heeft een tinteling op de tong door de algen en een alcoholpercentage van 5%.

De brouwer beweert zelfs dat het gebrouwen algenbier “D-AL-G” Beer (Dutch Algea Beer) geneeskrachtige en helende eigenschappen heeft. Zo bevat de ‘Chlorella’ vitamine vitamine B1, B2, B6 en B12, C, D en E, magnesium, calcium, sodium, ijzer en zink. Het zou de aanmaak van T-cellen stimuleren. Ook zou het veroudering tegengaan en cholesterolverlagend werken. In Japan is het erg populair. Door een aantal eigenschappen wordt het daar gezien als superfood.

D-AL-G bier zal vanaf eind april 2015 verkrijgbaar zijn bij De Koperen Kat te Delft en wat later bij een aantal aangesloten erkende speciaal bierleveranciers.

 

Bron: Delftse Post